- hushållsekonomi för alla - ät gott och spara tid, pengar och miljön -

fredag 11 juli 2014

Köttfärslimpa med broccolisallad

Sonen har önskat sig köttfärslimpa till middag. Vi hade en glutenallergiker på besök, så det blev majsmjöl istället för skorpmjöl i smeten.

Första gången jag mötte Broccolisalladen var på ett bröllop i Danmark. Jag satt vid samma bord som två av brudgummens vänner och när kocken presenterade menyn och sa att det skulle bli broccolisallad, så var det helt tydligt att det var något utöver vad som låg i namnet. Vännerna tittade på varandra som om de vunnit varsin biljett till en championsleage match eller gratis öl under en hel sommar. Så det var med stora förväntningar som jag smakade på salladen. Mycket riktigt, det är helt säkert en sallad som är skapad för att de som aldrig, aldrig frivilligt skulle sätta i sig ett huvud broccoli. Jag föredrar den lite mindre söt än originalet.

Broccoli (och ev blomkål) i små, små bitar    ca 250g
En rödlök, fin hackad
Ett halvt (eller ett helt om man vill det) paket bacon
En halv deciliter russin (gärna ekologiska, tänk på listan)
En halv deciliter solroskärnor/pumpakärnor

Två matskedar majonäs
En matsked socker
En matsked rödvinsvinäger
Salt o peppar (om du använder saltade, rostade kärnor och mycket bacon, så får du tänka på saltmängden)

Knaperstek baconet och låt rinna av på en bit hushållspapper. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen. Slå kokande vatten över de små små broccolibuketterna och sila av meddetsamma. Blanda broccolin med dressingen medan grönsakerna är varma och vänd därefter ner resten av ingrdienserna.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar