- hushållsekonomi för alla - ät gott och spara tid, pengar och miljön -

måndag 23 juni 2014

Veckans matplan


Det blev maken som fick sista ordet igår och vi åt en fantastisk måltid på ett rökeri/fiskrestaurang i närheten.

När jag planerar veckosmatsedeln brukar jag börja med att titta i kylskåpet och se vad som behöver ätas upp. Idag finns det; 1/4 färsk vitkål, några morötter, lök och en paprika som behöver ätas upp. Jag har också en rest av en kanongod rödvins/viltsås från helgens gästabud. Den åker i frysen och kan användas till en grytbas eller pajfyllning. Halloumi, salami, ägg, feta och choritzokorvar håller ett tag till.
I frysen finns nötfärs som jag tänker ta fram när det ser ut till att bli grillväder. 

Veckans planering ser ut så här:

Måndag: fira "midsommar" med släkten i Danmark 
Tisdag: Sallad på grillad halloumi, nektarin och matvete
Onsdag: beroende på väder: grilla burgare på stranden eller korvgryta med kikärtor
Torsdag: se ovan
Fredag: vi ska till sommarstuga över helgen. Ska planera närmare senare.

Det som behöver göras är att baka hamburgerbröd
Det som behöver köpas är: ingenting än så länge. Kommer att behöva köpa mjölk.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar